Teisipäeval saab kõrgrõhkkond mõjusamaks. Saju võimalus väheneb, lumehooge on eelkõige rannikul. Tuul nõrgeneb ja on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -5 kraadist saarte rannikul -12 kraadini sisemaal, päeval -4 kuni -9 kraadi, seisab ilmateenistuse nädalaprognoosis.

Kolmapäeval katab Põhja-Euroopat kõrgrõhuala, Kesk-Euroopa kohal on aga madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail võib kohati vähest lund sadada. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel saartel ja rannikul -5 kuni -8, sisemaal -7 kuni -12, päeval -4 kuni -8 kraadi.

Neljapäev tugevneb maapinnalähedastes kihtides kõrgrõhkkond. Kõrgemates õhukihtides aga ulatub Venemaal valitseva madalrõhuala serv Eestini. Kohatiste lumehoogude tõenäosus on veidi suurem, sajuhulk aga peaks võrdlemisi väike olema. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -8 kuni -14, päeval -4 kuni -9 kraadi.

Reedel jääb olukord samaks. Maapinnalähedastes kihtides valitseb kõrgrõhuala, kõrgemates õhukihtides aga on veel Venemaa madalrõhkonna mõju tunda. Saju võimalus on suurem eelkõige meretuulele avatud rannikul. Ida- ja kirdetuul päeva peale tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -9 kuni -14, päeval -5 kuni -10 kraadi.

Nädalavahetuseks tugevneb kõrgrõhkkond ka atmosfääri kõrgemates õhukihtides. Ilm on peamiselt sajuta. Ida- ja kagutuul on aga võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur langeb öösel selgineva taeva all -12 kuni -17, kohati võib -20 kraadi langeda, päeval on -5 kuni -11 kraadi.

Esmaspäeval (20.01.) püsib kõrgrõhuala ülekaalus. Kuid selle serva võivad tungida sajupilved ja veidi lund tuua. Ida- ja kagutuul püsib võrdlemisi tugevana. Õhutemperatuur on öösel -12 kuni -17, kohati võib -20 kraadini langeda, päeval -6 kuni -12 kraadi.