“Kui oleksin olnud meeter maad eespool, oleks ta mind maha löönd,” ütles Saarte Häälele naine, kes ei soovinud oma nime lehes avaldada. Ta rääkis, et nägi vaid hetkeks, mõne sekundi jooksul esimesel korrusel asuva köögiukse juures tulekera, mis haihtus kohe pärast kärgatust.

Naine jooksis teisele korrusele, kartes tulekahju. Õnneks rikkus välk vaid interneti ruuteri. Teleka digiboks jäi terveks tänu sellele, et stepsel oli seinakontaktist välja tõmmatud.

Naise sõnul oli keravälk pingpongipalli suurune. “Teist korda küll ei tahaks sellist asja enam üle elada,” kinnitas ta, lisades, et oli tol hetkel ikka väga hirmul, sest iial ei või ju teada, mida loodus teeb.

Ilmateadlane Ain Kallis ütles, et keravälk toas on päris ohtlik: “Keravälk on salapärane asi, kunagi ei tea, mida temast oodata.” Kallise sõnul pole isegi keravälgu tekkemehhanism täpselt teada ja välgu käitumine on vahel täielik müstika.

“Ta võib tulla lukuaugust või õhuaknast, kaduda märkamatult miskist avausest taas välja või muutuda suuremaks või väiksemaks. Võib haihtuda mingisuguse vihinaga või teha õudse paugu nagu suurtükimürsk ja lõhkuda terve maja,” kirjeldas ilmateadlane.

Kallise sõnul Leisi naisel vedas, sest keravälk plahvatas, ilma et maja oleks põlema läinud.