Nädala esimesel poolel tiirleb atmosfääri kõrgetes õhukihtides Norra mere lõunavete kohal madalrõhuala ja selle serva mööda liiguvad osatsüklonid Atlandilt üle Euroopa lääne- ja keskosa ida poole.

Läänemere ümbruses püsib õhuvool veel lõunas ja kagus ning niiskem õhumass jõuab meile kaarega Poola ja Karpaatide piirkonnast.

Kolmapäevaks jõuab Poola kohalt uus osatsüklon Läänemerele ja liigub piki merd edasi põhja poole. Madalrõhuvööndi servas on öösel sadusid põhiliselt Lääne- ja Edela-Eestis. Hommikuks jõuavad vihmapilved Lõuna-Eestisse ning päeval sajab üle Eesti kord siin-kord seal vihma. Õhtupoolsel ajal on sadu tugevam. Kagutuul on tugevam eelkõige saartel, puhangud ulatuvad 15 m/s. Pärastlõunal tuul rahuneb. Sooja on öösel 9 kuni 14, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Neljapäeva öösel on madalrõhuvöönd mõjusam. Sajab vihma, seejuures Lääne-Eestis võib sadu tugev olla ja laiguti võib sajuhulk 12 tunni jooksul 10..15 mm-ni ulatuda. Eesti idaservas on vihma võimalus väiksem. Päeva peale tihedam sadu eemaldub, vaid saartel ja läänerannikul on vihma tõenäosus ikka suur. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Sooja on öösel 9 kuni 14, päeval 17 kuni 20 kraadi.

Reedel läheneb Ukraina kohalt veel üks osatsüklon ja selle mõjul koondub Valgevene kohale uus tsüklonaalne pööris. Tõenäoliselt jääb tihedam sajuala Eestist lõuna poole, vaid Liivi lahe ümbruses on öö veel vihmane. Suuremal osal Mandri-Eestist võib aga laiguti hoovihma sadada. Tuul puhub valdavalt idast. Sooja on öösel 9 kuni 14, päeval 17 kuni 20 kraadi.

Laupäeval on rõhkkondade liikumise prognoosis ikka suuri vasturääkivusi. Optimistlikum prognoosväli viitab madalrõhkkonna nõrgenemisele. Sel juhul on vaid kohatisi sajuhooge (tõenäosus 25-50%) ja suurema võimalusena Eesti lääneservas (tõenäosus 55-75%). Kui aga idapoolne madalrõhkkond Läänemere äärde laieneb, siis kanduvad vihmapilved üle Mandri-Eesti. Tuul nõrgeneb ja pöördub põhjakaarde. Sooja on öösel 8 kuni 13, päeval 17 kuni 20 kraadi.

Pühapäevaks läheneb tänaste prognooside kohaselt madalrõhuvöönd Eestile ja seetõttu tuleks arvestada vihma võimalusega (50-75%). Tuul puhub põhjakaarest. Sooja on öösel 7 kuni 13, päeval 15 kuni 17, vihma korral võib aga üsna jahe olla (13 kuni 14 kraadi).

Esmaspäeval jääb Eesti madalrõhkkonna loodeserva. Siin-seal sajab hoovihma (sisemaal kuni 50%, Eesti lääne- ja põhjarannikul kuni 75%). Tuul on põhjakaarest ja vastu Läänemerd tugevamate puhangutega. Sooja on öösel 6 kuni 11, päeval 14 kuni 17 kraadi.

Teisipäeva öösel on madalrõhkkonna mõju veel tugevam ja saju võimalus Eesti lääne- ja põhjaservas 70% piires. Päevaks õhurõhk veidi tõuseb ja sadusid on harva. Tuul on nõrk. Sooja on öösel 4 kuni 9, rannikul kuni 13, päeval 14 kuni 16 kraadi.